LIMBA FRANCEZă

Prezentarea disciplinei

Responsabilul de disciplină

prof. Mone Rodica

Profesorii lectori

prof. Astalâș Ramona

prof.drd. Colopelnic Luminița

prof. Cuciureanu Mihaela

prof. Mone Rodica

prof.dr. Rus Claudia

prof. Sălăgean Laura Melinda

prof. Voinaghi Crina

Tematici

Anul școlar 2023-2024

Activități

Anul școlar 2022-2023

Tematica_Franceza.pdf

Grupe

Orar

Activități

Limba franceză i-a adus astăzi împreună pe elevii din Centrul Județean de Excelență Maramureș - filiala Baia Mare și filiala Sighetu Marmației. Cursul s-a desfășurat la Centrul Universitar Nord, unde am fost primiți de studenți ai Facultății de Litere (unii dintre ei, foști elevi ai Centrului Județean de Excelență Maramureș). Le mulțumim tuturor pentru colaborare și pentru o zi pe care ne-au dăruit-o cu generozitate: conf.univ.dr. Mihaela Munteanu Siserman, lect.univ.dr. Ioana Bud, prof. Rodica Mone, prof.drd. Luminita-erika Colopelnic, prof.dr. Andrasciuc Gheorghe, prof. Ramona Astalas. 

Azi, 24 martie 2023, la Galeria Vassiliev, a avut loc evenimentul ,,Jos pălăria, domnule Mazilu!", organizat în cadrul Centrului Județean de Excelență Maramureș, de către prof. drd. Luminița Colopelnic. Audiența s-a bucurat de un spectacol de înaltă ținută, realizat de elevii Colegiului Național „Dragoș Vodă” și studenții Facultății de Geografie, extensia Sighetu Marmației, dar și de prezența fiicei marelui scriitor, Ioana Mazilu, pictor stabilit în Franța. În final, s-au decernat premiile concursului ,,Lumea lui Teodor Mazilu", pe secțiuni.

Elevii grupei de limba franceză de la Centrul Județean de Excelență Maramureș au marcat Ziua Internațională a Francofoniei 

În baza Acordului de parteneriat încheiat între Centrul Județean de Excelență Maramureș și Centrul Universitar Nord din Baia Mare, doamna profesoară Rodica Mone a organizat o activitate interactivă, la care au participat elevii cuprinși în grupa de excelență la disciplina limba franceză și studenții Facultății de Litere. Cursul a fost susținut în colaborare cu lector dr. Ioana Bud de la Facultatea de Litere, Centrul Universitar Nord Baia Mare. Au participat, alături de liceenii din grupa de excelență, nouă studente de la specializarea LMA și LRF, unele dintre ele fiind absolvente ale grupelor care au funcționat la Centrul de Excelență. Activitatea s-a desfășurat în echipe elevi-studenți, activitățile interactive pregătite de lector dr. Ioana Bud dovedindu-se a fi motivante, atractive.