BIOLOGIE

Prezentarea disciplinei

Responsabil de disciplină

prof.dr. Duță Camelia

Profesorii lectori

prof.dr. Ardelean Amalia

prof.dr. Bârlea Gheorghe

prof. Chiș Mihaela

prof.dr. Duță Camelia Silvia

prof. Fonoage-Kato Gabriela

prof. Lorincz Loredana Nela

prof. Mic Valeria Alexandrina

prof. Nodiș Simona

prof. Pop Emilia

prof. Rad Lăcrămioara

prof. Terheș Alina Maria

prof. Țudic Adelin Petru - profesor voluntar

Tematici

Anul școlar 2023-2024

Anul școlar 2022-2023

Tematica_Biologie_X.pdf
Tematica_Biologie_XI.pdf
Tematica_Biologie_IX.pdf
Tematica_Biologie_XII.pdf
Tematica_Biologie_VI_VIII.pdf

Grupe

Orar

Activități

Anul școlar 2023-2024

Știința, pasiunea și voluntariatul au adus împreună elevii din mai multe instituții de învățământ în cadrul Târgului de științe „ROMANIAN SCIENCE FESTIVAL”, desfășurat în Piața Libertății din Baia Mare.

Elevii clasei de biologie, nivel gimnazial, din cadrul Centrului Județean de Excelență Maramureș, au efectuat demonstrații practice alături de studenți, cercetători și profesioniști ai domeniilor STEM din diaspora academică și din România. Elevii au fost îndrumați de prof.dr. Amalia Ardelean și de prof. Loredana Lorincz.

AfisRSF (3).pdf
Pliant Myth Busters - regul de 5 secunde (2).pdf
Pliant elasticitatea oaselor.pdf
Pliant cristale de sulfat de calciu-1 (1).pdf

Anul școlar 2022-2023

            Vineri, 27 ianuarie 2023, Facultatea de Științe, din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca), a organizat două activități didactice pentru elevii cuprinși în grupele de excelență la BIOLOGIE de la Centrul Județean de Excelență Maramureș. La eveniment, au participat elevii celor trei grupe de excelență la biologie, care își desfășoară cursurile la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației și la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare.

        În cadrul activității, tinerii capabili de performanțe înalte au fost împărțiți în funcție de nivelul de studiu. Elevii din grupele de liceu au asistat la prelegerea susținută de doamna conf.univ.dr. Monica Marian, decan al Facultății de Științe, cu tema „Procese fizice în organismele vii”, după care au fost implicați în activitatea de laborator. De asemenea, elevii de gimnaziu au asistat la prelegerea realizată de doamna șef lucr.dr. Lucia Mihalescu, despre aceeași temă, urmată de multiple experimente desfășurate în laboratorul de biologie al Facultății de Științe.

       Din partea Centrului Județean de Excelență Maramureș, au fost prezenți la activitate profesorii lectori: prof.dr. Camelia Duță, prof.dr. Amalia Ardelean, prof. Emilia Pop, prof. Mihaela Chiș și prof. Loredana Nela Lorincz.

       Mulțumim doamnei decan al Facultății de Științe, conf.univ.dr. Monica Marian, pentru organizarea acestui eveniment de excepție. De asemenea, îi mulțumim doamnei șef lucr.dr. Lucia Mihalescu pentru organizarea activității pentru elevii de gimnaziu.

        O activitate reușită, într-o facultate cu o dotare foarte bună și cu profesori de excepție! Facultatea de Științe, un loc al excelenței, pentru studenți și elevi excelenți!