LIMBA ENGLEZĂ

Prezentarea disciplinei

Responsabil de disciplină

prof. Hotea Claudia

Profesorii lectori

prof. Avram Lucia Simona

prof.dr. Cucuiat Ciprian

prof. Dicu Simona Mihaela

prof. Hotea Claudia

prof. Ilieș Gabriela

prof. Mureșan Rodica Elza

Tematici

Tematica_Engleza.pdf

Grupe

Orar

Activități

Dovedind că interdisciplinaritatea nu mai este doar un cuvânt interesant şi care dă bine în proiecte, tinerii pasionați de limba engleză din grupa de excelență, filiala Baia Mare, sub îndrumarea dnei profesoare Mureşan Rodica şi inspirați de întâlnirea cu dna conf. dr Ligia Tomoiagă de la Centrul Universitar Nord din Baia Mare, din 1 aprilie 2023, au vorbit azi, 13 mai 2023, despre o varietate de teme și subiecte care au stârnit interesul şi admirația auditoriului.

Anițas Teodora, Constantinescu Livia, Gherman Alice Hilda, Nasui Ștefan Ioan, Pădurean Georgia, Pustai Ioana Mia, Scoropan Viorel Angelo și Ștef Cristina au realizat cercetări şi au scris lucrări pe teme de interes personal și general, pe care le-au prezentat (în Prezi şi Power Point). Temele au inclus: infinitul, sistemul solar, inteligența emoțională, istoria divertismentului, efectul Halo, analize ale unor lucrări literare precum „The Hunger Games” de Suzanne Collins și „Dune” de Frank Herbert. Lucrările prezentate conțin interpretări bazate pe psihologie, filosofie, matematică, literatură, istorie, astronomie, fizică și arte vizuale.

Deosebite mulțumiri doamnei conf. dr. Ligia Tomoiagă pentru ideile inspiraționale, pentru feedback-ul util și generozitatea cu care ne-a acordat timp, răbdare și sfaturi, împărtășind din vastele ei cunoștințe și experiența academică demnă de admirație și respect.

Astăzi, 1 aprilie 2023, grupele de excelență la limba engleză de la filialele Baia Mare (CNGȘ) și Sighetu Marmației (CNDV) au participat la o activitate de excepție cu tema „Reasearch and note taking in academic context”, organizată la Facultatea de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare, pregătită și coordonată de dna conf.univ.dr. Ligia Tomoiaga. Au fost prezente la eveniment doamnele profesoare care predau limba engleză în cadrul Centrului Județean de Excelență Maramureș, prof. Claudia Hotea, prof. Rodica Mureșan și prof. Gabriela Ilieș