PARTENERIAT CU FACULTATEA DE ȘTIINȚE

        Vineri, 27 ianuarie 2023, Facultatea de Științe, din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca), a organizat două activități didactice pentru elevii cuprinși în grupele de excelență la BIOLOGIE de la Centrul Județean de Excelență Maramureș. La eveniment, au participat elevii celor trei grupe de excelență la biologie, care își desfășoară cursurile la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației și la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare.

        În cadrul activității, tinerii capabili de performanțe înalte au fost împărțiți în funcție de nivelul de studiu. Elevii din grupele de liceu au asistat la prelegerea susținută de doamna conf.univ.dr. Monica Marian, decan al Facultății de Științe, cu tema „Procese fizice în organismele vii”, după care au fost implicați în activitatea de laborator. De asemenea, elevii de gimnaziu au asistat la prelegerea realizată de doamna șef lucr.dr. Lucia Mihalescu, despre aceeași temă, urmată de multiple experimente desfășurate în laboratorul de biologie al Facultății de Științe.

     Din partea Centrului Județean de Excelență Maramureș, au fost prezenți la activitate profesorii lectori: prof.dr. Camelia Duță, prof.dr. Amalia Ardelean, prof. Emilia Pop, prof. Mihaela Chiș și prof. Loredana Nela Lorincz.

   Mulțumim doamnei decan al Facultății de Științe, conf.univ.dr. Monica Marian, pentru organizarea acestui eveniment de excepție. De asemenea, îi mulțumim doamnei șef lucr.dr. Lucia Mihalescu pentru organizarea activității pentru elevii de gimnaziu.

    O activitate reușită, într-o facultate cu o dotare foarte bună și cu profesori de excepție! Facultatea de Științe, un loc al excelenței, pentru studenți și elevi excelenți!